به گزارش سافت گذر، شرکتهای مختلف راههای گوناگونی برای کسب درآمد دارند. برای مثال، گوگل پی، اپل پی، سامسونگ پی و الجی پی از آن جمله هستند. هر کدام از این روشها درصدی از پرداختیهای آنلاین کاربران را در اختیار میگیرند. مثلاً، از هر 200 دلاری که در سیستم اپل پی پرداخت میشود، تقریباً 30 سنت نصیب این کمپانی خواهد شد. شاید در نگاه اول این اعداد و ارقام زیاد نباشد اما کاربران در هر روز 11 میلیون دلار را از طریق همین سیستم پرداخت میکنند.
این تجارت بیدردسر اما پر سود، باعث شده تا فیسبوک نیز نسبت به استفاده از آن رغبت پیدا کند. آنطور که نیویورکتایمز خبر میدهد، مارک زاکربرگ در کنفرانس برگزار شده در هفته گذشته اعلام کرده که فیسبوک میخواهد واتساپ و مسنجر را به پلتفرمهای خصوصی تبدیل کند تا کاربران بتوانند تجارتهای خود را به آن متصل نمایند. این روش تقریباً شبیه راهکار ارائه شده برای توسعه RCS (جایگزین SMS) میباشد.
هنگامی که در مورد برنامههای خود سخن میگفت، مارک زاکربرگ توضیح داد:«« یکی از کارهایی که ما داریم انجام میدهیم، سرویس واتساپ پیمنت (WhatsApp Payment) است که اجازه خواهد داد همچون زمانی که تصاویر ارسال میشود، پول نیز میان افراد رد و بدل گردد. من از این موضوع هیجانزدهام و امیدوارم از چند کشور استفاده آزمایشی از آن آغاز شود و در شش ماه آینده نیز پروژه آن کلید بخورد. ما این پروژه را در سال 2018 و در یک گروه 1 میلیون نفری در هند آزمایش کردیم و وقتی متوجه شدیم افراد زیادی از آن استفاده میکنند، حدس زدیم که برنامه کامل و جامعی خواهد بود»».
احتمال دارد واتساپ پیمنت ابتدا به صورت محدود در هند راهاندازی شود و برای انتقال پول نیز از سیستم مالی و بانکی این کشور بهره ببرد. البته این روش هنوز مجوزهای لازم را دریافت نکرده است. مارک زاکربرگ ادامه میدهد:«« ما راهکارهای متفاوتی را در این مسیر به کار گرفتهایم که خرید و فروش کالا و توسعه کسب و کارها و پرداخت پول از طریق سیستم مالی کشور هند، از آن جملهاند»». گفته میشود که وقتی سیستم پرداخت واتساپ عرضه شد، بیش از 400 میلیون هندی از آن استفاده خواهند کرد.
زاکربرگ مدعی شده که کنترل روشهای پرداخت بانکی و حمایت از کسب و کارها، از جمله ویژگیهای مهم فیسبوک، واتساپ، مسنجر و اینستاگرام هستند. لازم به ذکر است که فیسبوک در ماه قبل تصمیم گرفت تبلیغات را در واتساپ پخش نکند و به جای آن از روش دیگری جهت درآمدزایی از این شبکه اجتماعی بهره گیرد.
در پایان اشاره کنیم که در سال 2014، فیسبوک واتساپ را با هزینه 21.8 میلیارد دلاری خریداری کرد که البته به خاطر افزایش ارزش سهام فیسبوک، قیمت واتساپ نیز تا حدودی افزایش پیدا کرد. پس از این اتفاق، برنامه پرداخت سالانه 1 دلار به منظور عضویت در واتساپ رسماً لغو شد حال آنکه همین شیوه هر سال 1.5 میلیارد دلار درآمد نصیب واتساپ میکرد. به هر ترتیب، به نظر میرسد راهاندازی روش واتساپ پیمنت بهترین راه کسب درآمد از این شبکه اجتماعی بدون تأثیرگذاری بر کاربران است.
منبع: phonearena.com